Synsprøve

Det skal du vide om synsprøven

Øjne er lidt som fingeraftryk - der er ikke to, der er ens.

Derfor har vi investeret i den nyeste teknologi på området, når det handler om synsprøver. Rodenstocks DNEye PRO scanner udmåler dine øjne med størst mulig præcision og du kan derfor nu få brilleglas, der optimerer din synsskarphed, dit farvesyn, dit kontrastsyn og dit nattesyn.

Men du slipper dog ikke helt for selv at skulle gøre lidt, for vi laver også en traditionel synsprøve. 

Det spørger vi også om ved synsprøven

Når du bliver spurgt til dit arbejdsmiljø, dine sportsaktiviteter og dit generelle helbred, er det ikke bare af ren nysgerrighed. For at give dig den allerbedste løsning, er vi nødt til at vide lidt mere om dig og din hverdag.

På den måde får du altid de briller eller linser, der passer til dig og dine behov.

Hvor ofte skal du have en synsprøve?

Der er to regler:

  1. Har du kontaktlinser, skal du minimum til synsprøve en gang om året – vi tilbyder alle vores kontaktlinsebrugere synsprøve og linseeftersyn to gange årligt.
  2. Bruger du briller, bør du i udgangspunktet få tjekket dit syn hvert andet år.

Du er altid velkommen til at bestille en synsprøve hos os. 

Synsprøven kan bestå af:

  • Trykmåling, som særligt benyttes for at afklare, om du skulle have grøn stær (glaucom).
  • Foto af nethinden, også kaldet et fundusfoto, der kan afdække eventuelle sygdomme eller forandringer i nethinden.
  • Topografisk udmåling af hornhinden, er faktisk lige præcis det, det hentyder til, en geografisk opmåling af din hornhinde. Vi benytter den til tilpasning af natlinser, og så kan den bl.a. afsløre keratoconus, som er en hornhindesygdom.
  • Måling af hornhindens tykkelse og øjets kammervinkel, som bl.a. er med til at afsløre, om du har sygdom i hornhinden eller grøn stær (glaucom).
  • Prismeudmåling, der særligt fokuserer på dit samsyn og evt. problemer med dobbeltsyn.
  • Samsynstest og mulig henvisning til synstræning hos vores samarbejdspartnere “Klinik for Syn og Udvikling” og “Klinik DineOjne.dk”. Vi henviser både børn og voksne, der kunne have glæde af synstræning.
  • Kontrol af begyndende grå stær (cataract).
  • Styrkeudmåling, så vi ved om du er nærsynet (myop), langsynet (hyperop), har en bygningsfejl (astigmatisme) eller om du er ved at være voksen (presbyop) og har brug for læsefelt i dine briller.

Når synsprøven udløser en henvisning

Ved behov henviser vi dig til en øjenlæge. Har du brug for det, hjælper vi dig gerne med at komme i kontakt med den lokale øjenlæge eller en klinik i Aarhus. Du kan bestille din synsprøve pr. telefon på 8656 0666 eller skrive til os på mail@brillestudiet.dk.

Book gratis synsprøve

Du er altid velkommen til at booke en gratis synsprøve hos os. Udfyld felterne nedenfor og så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.