Solbriller

Vælg det rigtige par solbriller

Solbriller skal naturligvis beskytte dine øjne 100% mod solens skadelige stråler, men der er mange andre ting, der spiller ind, når du skal vælge hvilken type solbrille, du har brug for. 

Solbriller og mode

En hel del af de lækre mærker vi har til almindelige briller, fås også som solbriller herunder Tom Ford, Barton Perreira, Masunaga. Vi har desuden solbriller fra Rayban, Guess og mange flere.

Solbrillerne fåes både med og uden styrke og i præcis den form og størrelse, du har behov for. Solbriller findes i mange forskellige design; store og små, sporty eller tidløse, sofistikerede eller eksklusive med fine detaljer.

Du lægger ansigt til, og sammen finder vi det perfekte par til dig.

Vælg det rigtige par solbriller

Nogle bruger udelukkende solbriller til at skærme for solen, mens andre har helt specifikke behov. Valg af steltype, om glasset skal være polariseret eller ej og hvilken farve glasset bør have, er således ikke ligegyldigt og afhænger af, hvad du skal bruge dine solbriller til.

Polariserede
glas

Polariserede glas er gode til bilkørsel i regnvejr og når du er på havet, men de forringer dit syn, når du kigger på din smartphone eller bilens display.

Farveskiftende
glas

Farveskiftende glas er særligt smarte, hvis du arbejder udendørs. Her skifter glasset farve efter lysforholdene, og du behøver ikke huske et par ekstra briller til solrige timer.

Antirefleksbehandlede
glas

Antirefleksbehandlede glas reducerer generende reflekser og giver en bedre komfort.

Kontrastfremmende
glas

Kontrastfremmende glas er gode til bilkørsel og ved mange typer sportsaktiviteter – som fx golf, cykling og ski – øger det din præstation.

Vidste du at?

De rigtige brilleglas giver optimalt syn

Dine øjne bliver udsat for mange forskellige indtryk, som de skal kunne tilpasse sig. Når dit syn ændres, bør det undersøges.

Solbriller og sport

Bruger du i forvejen briller med styrke, skal du overveje præcis, hvad dine solbriller skal bruges (mest) til. Det er afstanden til det, du skal fokusere på, der afgør, hvilken brille, du har behov for. Bruger du mest tid på bogen ved poolen, vejskiltene eller golfbolden ude på greenen.

Golf

På golfbanen er det glassene, der giver dig det perfekte syn. Hvis de er buede, skal de være prismekompenserede, så de ikke forvrænger dinsynsopfattelse, for ellers risikerer du at slå forbi bolden … for tit. Samtidig skal stellet sidde godt på dig og ikke glide ned, når det bliver varmt i sandbunkeren.

SKI

Står du på ski, kommer du op i noget højere hastighed end når du spiller golf – forhåbentlig. Derfor er det vigtigt, at dine solbriller er tilpasset skiløb, fx at glassene fremmer dit vidvinkelsyn og har kontrastfremmende farve. Hvis du oplever ofte at falde – og det ikke har noget at gøre med dine evner på ski – kan det være fordi dine solbriller har polariserede glas. De nedsætter nemlig din evne til at se buler i underlaget.

SEJLADS

Som sejler ved du, at solen er ekstra stærk på vandet – og at den reflekteres helt anderledes end på land. Vælg buede – gerne farveskiftende – solbriller, der lukker godt af for solen og samtidig beskytter dig mod vind og saltvandsprøjt, så er du godt på vej. Vælger du samtidig polariserende glas, er du bedst beskyttet mod generende reflekser fra vandets overflade.

CYKLING

En af danskernes foretrukne sportsgrene er cykling. Gør du mere end bare at følge med i Tour de France og det, der ligner, har du brug for cykelbriller, der passer til dig. Det er de færreste optikere, der specialiserer sig i at slibe de buede cykelbrilleglas med styrke – det kan vi. Hvorfor bruge tusindvis af kroner på den helt rigtige cykel, hvis du ikke kan se vejen og cykelcomputeren ordentligt?

Sport i fokus

Brillestudiet sætter fokus på sporten

Solbriller og børn

Ligesom du beskytter dit barns hud mod solen, bør også øjnene beskyttes mod solens skadelige stråler. Jo tidligere et barn begynder at bruge solhat og solbriller, jo bedre er chancerne for at undgå diverse komplikationer senere i livet. 

Børn har – desværre – en større risiko for at ødelægge eller miste solbrillerne, og derfor leveres alle vores børnesolbriller med en brillesnor – så mindskes risikoen for at brillerne forsvinder. Vi har de fineste børnesolbriller fra Little Paul and Joe og fra Ray Ban, der kan leveres både med og uden styrke. 

Få testet dit syn

Bestil en synsprøve

Med mere end 30 års erfaring samt det mest præcise måleudstyr på markedet, leverer Brillestudiet den ideelle synsprøve til det ideelle brilleglas. 

Book gratis synsprøve

Du er altid velkommen til at booke en gratis synsprøve hos os. Udfyld felterne nedenfor og så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.